Gjerndrup Skoles Historie

For at fortælle om Gjerndrup Friskole, skal vi lidt længere tilbage i tiden.
Gjerndrup Skole blev bygget i 1930, men før 1930 var der i Gjerndrup Surhave Skole, hvor de fleste af byens børn gik.  Fra 1893-1901 var det lærer Andreas Ingvart Brøns, som underviste børnene. Hvert forår var der forårseksamen, Brøns fortæller, at ”Ved en forårseksamen skulde hjælpelærer Per Jepsen tale med børnene om helligånden. Så siger han ”Nå, børn, kan I så sige mig, hvad en ånd er?”. De tier. Han gjentager spørgsmålet, men der kom intet svar, så vil han selv. ”Ja børn, det er noget, der flyver med papir”
Ved en anden forårseksamen, spurgte privatlærer Mathiesen fra Esbjerg børnene ”Hvor satte så Knud den Store sig?. Ingen svarer, hvortil pastor Emp, som også er til stede ved den eksamen ”Det kan børnene virkelig ikke svare på”.

Læs hele historien og se de mange fine billeder på linket herunder:

Gjerndrup Friskoles historie